Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Börsveckan: En köpvärd trio

2018-09-03 07:47
Foto: Pharaoh / Alamy/All over press

Börsveckan rekommenderar köp i Resurs, Bufab och Calliditas i det senaste numret, årets trettiosjätte.

Boule, Better Collective och Raketech får rådet avvakta. Börsveckan reder även ut vad ett affiliatebolag egentligen är, mot bakgrund av Catena Medias stora kursfall förra veckan.

Följande är en sammanfattning av analyserna i veckans utgåva och återspeglar Börsveckans synpunkter.

Den senaste rapporten från Resurs Holding bjöd ånyo på fina siffror vad gäller översta raden. Intäkterna ökar, och volymerna desto mer. Men lönsamheten hänger inte riktigt med då räntenettomarginalerna minskat något, om än från en god nivå. Rekommendationen blir ändå köp.

BV-favoriten Bufab fortsätter att leverera starka siffror och storägaren Bengt Liljedahl fortsätter att göra det han har gjort i snart två års tid, nämligen att köpa aktier. Börsveckan tror att man ska göra likadant och sätter köp.

Calliditas är en nykomling på börsen med forskning inom njurmedicin. Bolaget har en smal, men långt framskriden forskning inom ett område med stort medicinskt behov - nefropati. Bolagets emission betyder stark balansräkning och studieresultaten är lovande, enligt Börsveckan som sätter köp.

Aktiekursen svajade betänkligt när Boule presenterade siffrorna för andra kvartalet. Det var ömsom vin, ömsom vatten och frågan är om det räcker för att bibehålla köprådet efter en stark kursresa i år? Börsveckan väljer att avvakta.

Efter en svag inledning på året så tog tillväxten bättre fart under andra kvartalet för nykomlingen Better Collective. Men som dyrast i klassen räcker det inte hela vägen till köp, enligt Börsveckan som sätter rådet avvakta.

Nykomlingen Raketech lockar med en låg prislapp jämfört med andra affiliatebolag. Men det har sina förklaringar. Risken är ganska hög och den svenska regleringen nästa år blir avgörande för aktien. Till dess blir rådet att avvakta.

Börsveckan benar ut vad ett affiliatebolag är, efter att Catena Medias huvudägare Optimizer sålde aktier i bolaget förra veckan vilket gjorde att hela sektorn fick stryk på börsen. Vad gäller kursfallet i just Catena Media är Börsveckans kommentar följande:

"Kursfallet gör att aktien ser lite billigare ut idag än vid analystillfället i BV 18-34. Att Optimizer skulle sälja aktier är i sig inte heller förvånande då det är ett riskkapitalbolag och Catena Medias snabba tillväxt innebar att aktieinnehavet utgjorde två tredjedelar av tillgångarna. Storleken på försäljningen och timingen förvånar däremot. Särskilt med tanke på att aktien redan gått svagt på senare tid och att USA-äventyret bara börjat."

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom