Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Börsveckan: Köp NCC efter kursfallet

2019-02-04 07:40
Foto: Ismo Pekkarinen/IBL

Börsveckan ger tre köpråd i veckans utgåva: NCC, Beijer Electronics och Loomis. För Billerud Korsnäs, Cloetta och Byggmax blir rekommendationen avvakta.

Det framgår av Börsveckan nummer 6 2019.

Billerud Korsnäs bommade förväntningarna i bokslutet men uppger att utsikterna är goda för 2019.

"Det finns en hel del som talar för att den bilden besannas, men bevisbördan är rätt stor givet den svaga historiken", skriver Börsveckan och råder till att avvakta.

NCC:s bokslut och en halverad utdelning fick kursen att falla förra veckan. Börsveckan ser detta som köpläge och sätter köp på aktien.

"För den som kan undvara kapital på lite längre sikt är detta troligen ett bra köptillfälle med en relativt ny vd som har alla incitament på bordet för att ta fram stora värden i NCC", heter det.

Beijer Electronics växer starkt just nu och lönsamheten stiger kraftigt. Börsveckan tror på en fortsatt hög vinsttillväxt 2019 och 2020.

"Aktien kan fortsätta stiga trots kursuppgången som varit", skriver Börsveckan och rekommenderar köp i aktien.

Loomis fortsätter att skapa innovativa produkter och flyttar fram positionerna på den viktiga tyska marknaden. Börsveckan tycker att det ser bra ut och råder till aktieköp.

Däremot är uppmaningen att inte ta Cloetta.

"Cloetta må ha välkända varumärken och spelar i en defensiv sektor, men bolaget verkar allt annat än välskött de senaste åren", skriver Börsveckan och rekommenderar avvakta.

Byggmax slopade utdelning och det reser en del frågetecken, i synnerhet när man beaktar de fortsatt tuffa marknadsutsikterna. Börsveckan råder till att avvakta även här.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom