Börsveckan: Köpläge i dessa tre aktier

Tre aktier får köprekommendationer av Börsveckan.
Börsveckan: Köpläge i dessa tre aktier - triss-affarsvarlden-700_binary_6864637.png

Börsveckan rekommenderar köp av Pandox, Netent och Nobia i det senaste numret av tidningen. Samtidigt stämplas Veoneer med avvakta och Autoliv får rekommendationen sälj.

Hotellfastighetsbolaget Pandox har rasat ihop ordentligt på börsen de senaste veckorna, men om man räknar med en återgång till det normala efter sommaren så är aktien att betrakta som ett bra “chansköp”, skriver Börsveckan.

“Att coronakrisens spår fortfarande sitter i om ett år håller vi som högst osannolikt. Då torde verksamheten åter vara kassaflödespositiv och vad som återstår då är refinansieringsbehovet på upp till 6 miljarder kronor plus amorteringar”, skriver Börsveckan efter ett stresstest av balansräkningen.

Vid en närmare titt på några fastighetsaktier i övrigt skriver Börsveckan att SBB:s D-aktie är mest attraktiv på marknaden, i en jämförelse med Fastpartner, Sagax och Akelius.

“Sektorn har tagit mer stryk än börsen i helhet. Det tycker vi i många fall är fel”, skriver börsmagasinet.

Även kasinobolaget Netent anses ha straffats för hårt i börsfrossan samtidigt som verksamheten utvecklats bättre än väntat. Med positiva nyheter från nyförvärvade spelutvecklaren Red Tiger svänger redaktionen om till köp.

För kökstillverkaren Nobias räkning har aktien halverats på en månad – också det sannolikt en överreaktion enligt Börsveckan som stämplar köp. Här tas dock höjd för att de ekonomiska konsekvenser som följer på epidemin kan komma att betyda en trög återhämtning.

För de två fordonssäkerhetsbolagen Veoneer och Autoliv.

Veoneer har “verkligen inte rosat marknaden sedan avknoppningen från Autoliv 2018” och coronapandemin har ökat osäkerheten inom fordonsbranschen. Eventuella vinster lär dröja ytterligare, konstaterar redaktionen och upprepar rådet avvakta.

Före detta moderbolaget Autoliv ges säljstämpel. Bilsäkerhetsbolaget möter tuffa utsikter i en bransch som präglas av ständig prispress och pressade kunder. Verksamheten imponerar inte heller operativt och ett rejält resultatfall lär vänta, skriver Börsveckan och ger rådet sälj.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.