Börsveckan: Köpvärda laxaktier

I det senaste numret av Börsveckan får en kontraktstillverkare och ett fastighetsbolag köprekommendationer tillsammans med hela tre laxbolag.
Börsveckan: Köpvärda laxaktier - laxodling-700_binary_6970848.jpg

Hemfosa och Inission får köprekommendationer medan Stillfront och ÅF Pöyry får rekommendationerna avvakta. För de norska laxbolagen blir det idel köprekommendationer för såväl Grieg Seafood, Bakkafrost som Norway Royal Salmon.

Marknadsutsikterna för Hemfosa bedöms vara ljusa och rörelsens relativt låga risk lockar till köp. Tidningen påtalar i sin köprekommendation en stabil uthyrningsgrad tillsammans med långa hyreskontrakt. Hemfosa handlas till en substanspremie om 15 procent enligt tidningens prognos. Med höga tillväxtambitioner berättigar det en substansvärdeökning med 10 procent i snitt de kommande åren.

Kontraktstillverkaren Inission presenterade en urstark rapport för det andra kvartalet med en nästintill fördubblad rörelsevinst. Börsveckan tror på en fortsatt tillväxttakt på 3-5 procent exklusive förvärv. Samtidigt väntas lönsamheten komma att jobbas upp till 6,8 procent i år för att ta sig vidare upp till 7 procent år 2020. Enligt Börsveckans prognoser blir p/e-talet cirka 11 för 2020.

Utsikterna för segmentet webbläsarbaserade spel, som är en viktig del för Stillfront, uppges vara ”rätt mörka”. Därmed ställs höga krav på mobilspelens utveckling framgent. Spelbranschen och i synnerhet mobilspel uppges ha en mer volatil natur med mördande konkurrens och Börsveckan väljer därmed att avstå en investering i Stillfront.

Teknikkonsulten ÅF köpte upp finländska Pöyry i slutet av 2018. Börsveckan bedömer dock att det krävs att Pöyry presterar bättre än vad bolaget har visat historiskt för att det ska bli en bra investering. Tidningen vill ha en betydligt lägre värdering för att de ska bli intresserade av aktien och väljer att sätta rekommendationen avvakta.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets