Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Börsveckan: Teckna Actic

2017-04-03 13:12
Foto: IBL

Dagens Industri och Börsveckan rekommenderar investerare att teckna aktier i friskvårdskedjan Actic i erbjudandet inför börsnoteringen på fredag.

"Med fokus på små och mellanstora städer, en ocyklisk verksamhet och möjligheten att spänna musklerna i Tyskland gör vi tummen upp", skriver Dagens Industri i en analys i måndagens utgåva av tidningen.

Uppnås marginalmålet, som bolaget tidigare har legat över och bör kunna återvända till om två till tre år, är det mer än acceptabelt, skriver DI.

Börsveckan tycker också att Actic ser köpvärd ut, allt sammantaget. Tidningen framhåller bland annat att möjligheter inom PT-verksamheten, personlig tränare, talar för att Actics lönsamhet kan stiga från fjolårets relativt pressade nivåer.

Tillväxten väntas samtidigt totalt kunna ligga kring 10 procent i år, vilket tar Börsveckans prognoser till en omsättning för Actic på 880 miljoner kronor för helåret 2017 (802), med en rörelsevinst på 97 miljoner kronor (35).

Givet att huvudägaren riskkapitalbolaget IK sitter kvar med ett betydande ägande även efter noteringen så finns starka incitament att det här ska bli en lyckad notering, menar Börsveckan.

Erbjudandet inför Actics börsnotering omfattar cirka 8,6 miljoner aktier, varav drygt 5,3 nyemitterade aktier och nära 3,3 miljoner befintliga aktier som säljs av huvudägaren Actic International, som ägs av IK 2007 Fonden.

De nyemitterade aktierna förväntas tillföra Actic cirka 270 miljoner kronor i bruttolikvid före emissionskostnader.

Priset per aktie i noteringserbjudandet har fastställts till 50:50 kronor, motsvarande ett marknadsvärde av det totala antalet aktier i Actic efter att noteringen genomförts om cirka 803 miljoner kronor.

Anmälningsperioden för allmänheten pågår till och med den 5 april och första handelsdag på Nasdaq Stockholm är den 7 april.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom