Börsveckan: Tio aktier med hög direktavkastning

Börsveckan presenterar årets utdelningsportfölj, vilken fokuserar på god direktavkastning i bolag med stark balansräkning.

Börsveckan fokuserar traditionsenligt på utdelningsaktier i årets första utgåva.

Tidningens utdelningsportfölj består i år av Betsson, DistIT, Diös, Beijer Alma, Byggmax, NCC, TeliaSonera, Swedbank, MQ och SJR. Inga förändringar genomförs i den ordinarie portföljen denna vecka.

I spelsektorn går Börsveckan igenom Unibet, Betsson och Mr Green och fastnar för att ge köpråd för Betsson. Bolaget har en bra värdering och historik samt troligen bäst förutsättningar för att driva på sin vinsttillväxt med nya förvärv.

Konsultbolagen lockar med hög direktavkastning. Risken är dock högre då intäkterna är väldigt konjukturkänsliga. Tidningen ser intressanta utdelningsaktier på annat håll.

Telekomoperatörerna imponerar med hög direktavkastning. Baksidan är den låga tillväxten.

Börsveckan ger köpråd för TeliaSonera som har en direktavkastning på 6 procent och låg verksamhetsrisk.

NCC är bästa valet bland de tre byggbolagen på börsen, anser tidningen och ger köpråd.

Bygghandelskedjan Byggmax har ett bra kassaflöde och god direktavkastning samtidigt som bolaget expanderar. Det räcker för att motivera ett köpråd.

Electra Gruppen kan ha sina bästa år bakom sig, bedömer Börsveckan. Aktien platsar inte i årets utdelningsportfölj och rådet blir avvakta. Riskerna överväger i Bilia som också får rådet avvakta. Aktien får inte heller vara med i årets utdelningsportfölj. Clas Ohlson får rekommendationen avvakta. Enbart en bra utdelning räcker inte för att motivera ett köpråd.

Bankerna erbjuder en bra blandning av hög absolut avkastning och tillväxt. Börsveckan väljer Swedbank till utdelningsportföljen och ger köpråd.

Beijer Alma är en verkstadspärla med bra utdelning. Aktien får köpråd och platsar i utdelningsportföljen.

DistIT har fått ordning på sin danska verksamhet. Börsveckan ser en uppsida på 20 procent. Köprådet behålls och aktien platsar i utdelningsportföljen.

Ratos har en trög marknad och aktien lockar inte trots den mycket höga direktavkastningen. Tidningens råd blir avvakta.

Bemanningsbolaget SJR är en gammal favoritaktie för Börsveckan. Köprådet kvarstår och aktien kvalar in till utdelningsportföljen för fjärde året i rad.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.