Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Börsveckan: Tio aktier med hög direktavkastning

2015-01-12 07:21

Börsveckan presenterar årets utdelningsportfölj, vilken fokuserar på god direktavkastning i bolag med stark balansräkning.

Börsveckan fokuserar traditionsenligt på utdelningsaktier i årets första utgåva.

Tidningens utdelningsportfölj består i år av Betsson, DistIT, Diös, Beijer Alma, Byggmax, NCC, TeliaSonera, Swedbank, MQ och SJR. Inga förändringar genomförs i den ordinarie portföljen denna vecka.

I spelsektorn går Börsveckan igenom Unibet, Betsson och Mr Green och fastnar för att ge köpråd för Betsson. Bolaget har en bra värdering och historik samt troligen bäst förutsättningar för att driva på sin vinsttillväxt med nya förvärv.

Konsultbolagen lockar med hög direktavkastning. Risken är dock högre då intäkterna är väldigt konjukturkänsliga. Tidningen ser intressanta utdelningsaktier på annat håll.

Telekomoperatörerna imponerar med hög direktavkastning. Baksidan är den låga tillväxten.

Börsveckan ger köpråd för TeliaSonera som har en direktavkastning på 6 procent och låg verksamhetsrisk.

NCC är bästa valet bland de tre byggbolagen på börsen, anser tidningen och ger köpråd.

Bygghandelskedjan Byggmax har ett bra kassaflöde och god direktavkastning samtidigt som bolaget expanderar. Det räcker för att motivera ett köpråd.

Electra Gruppen kan ha sina bästa år bakom sig, bedömer Börsveckan. Aktien platsar inte i årets utdelningsportfölj och rådet blir avvakta. Riskerna överväger i Bilia som också får rådet avvakta. Aktien får inte heller vara med i årets utdelningsportfölj. Clas Ohlson får rekommendationen avvakta. Enbart en bra utdelning räcker inte för att motivera ett köpråd.

Bankerna erbjuder en bra blandning av hög absolut avkastning och tillväxt. Börsveckan väljer Swedbank till utdelningsportföljen och ger köpråd.

Beijer Alma är en verkstadspärla med bra utdelning. Aktien får köpråd och platsar i utdelningsportföljen.

DistIT har fått ordning på sin danska verksamhet. Börsveckan ser en uppsida på 20 procent. Köprådet behålls och aktien platsar i utdelningsportföljen.

Ratos har en trög marknad och aktien lockar inte trots den mycket höga direktavkastningen. Tidningens råd blir avvakta.

Bemanningsbolaget SJR är en gammal favoritaktie för Börsveckan. Köprådet kvarstår och aktien kvalar in till utdelningsportföljen för fjärde året i rad.

Affärsvärlden Finwire

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom