Börsveckan: Två köpvärda aktier

2016-03-07 07:18
Foto: Juice/REX/All over press, YAY Media AS / Alamy/All over press

I senaste numret ger Börsveckan köpråd till Mr Green och Raysearch.

Det finns ett frö till något bra i nätkasinobolaget Mr Green men för att blomma ut behöver bolaget ta sig ur rävsaxen med skattemålet i Österrike.

Tidningen bedömer att intäkterna växer med 15 procent under 2016 samtidigt som de underliggande marginalerna ökar något. Vinsten per aktie spås hamna på 1,75 till 2,00 kronor, inklusive löpande skattereserveringar på nästan 2 kronor per aktie i Österrike. Då blir p/e-talet kring 20.

Börsveckans slutsats är att det inte går att räkna fram en intressant potential i aktien utan att anta att situationen i Österrike förbättras, men om det sker bör aktien upp rejält. Tidningen behåller sitt gamla köpråd för aktien, men flaggar för att det här är en turn around-situation som kan ta tid att vända.

Tidningen anser även att Raysearch trots en "rejäl uppvärdering" har mer att ge.

Elekta får rådet avvakta då tidningen bedömer att man bör invänta ett lägre pris runt 50 kronor för att få betalt för risken. Sektorkollegan Scandidos får också rådet avvakta.

Vidare sänker tidningen rekommendationen för Tobii till behåll, från tidigare köp. "Förhoppningarna är stora på Tobii och än så länge pekar allt åt rätt håll, men fallhöjden är stor i den högt värderade aktien", skriver Börsveckan.

Trots att stort kursfall i stålgrossisten BE Group ser tidningen inte någon vändning i bolaget som tyngs av svag efterfrågan och fallande stålpriser.

"Aktier som BE Group kan förvisso snabbt stiga vid minsta lilla tecken på vändning i verksamheten, men tyvärr brukar verkligheten hinna ikapp förr eller senare. Vi anser därför inte att man ska chansa med sådana svaga bolag i dagsläget utan föredrar kvalitetsbolag alla dagar i veckan", skriver tidningen.

Affärsvärlden SIX

Affärsvärlden Finwire

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom

Bostad & fastighet

Alla Tjänstebilar

ANNONS