BP överklagar domstolsbeslut

BP valde i måndags att överklaga en federal domares slutsats om att oljebolaget är skyldigt till att betala 13,7 miljarder dollar i böter för oljeutsläppet i Mexikanska golfen 2010.

Det skriver Reuters.

Överklagandet kommer dagen efter att domare Carl Barbier i New Orleans avslagit bolagets försök att minska det maximala civila bötesbeloppet som det kan komma att erhålla för katastrofen. Ett slutgiltigt beslut avseende ett belopp på 13,7 miljarder dollar skulle vara det största i USA när det kommer till föroreningar.

Enligt Barbier är BP skyldigt till att ha dumpat 3,19 miljoner fat olja i Mexikanska golfen. Samtidigt har BP själva uppskattat oljeutsläppet till att ligga på avsevärt lägre 2,45 miljoner fat.

BP har hittills argumenterat för att behöva betala högst 3.000 dollar per fat, medan Barbier har valt att ta regeringens sida och dess föreslagna bötesbelopp på 4.300 dollar per fat.

För närvarande har Barbier ännu inte bestämt sig för hur mycket BP kan komma att behöva betala, och det är ännu oklart när han kommer att göra det.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.