Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

BP överklagar domstolsbeslut

2015-02-24 09:00
Foto: AP Photo/Jon Super, File/TT

BP valde i måndags att överklaga en federal domares slutsats om att oljebolaget är skyldigt till att betala 13,7 miljarder dollar i böter för oljeutsläppet i Mexikanska golfen 2010.

Det skriver Reuters.

Överklagandet kommer dagen efter att domare Carl Barbier i New Orleans avslagit bolagets försök att minska det maximala civila bötesbeloppet som det kan komma att erhålla för katastrofen. Ett slutgiltigt beslut avseende ett belopp på 13,7 miljarder dollar skulle vara det största i USA när det kommer till föroreningar.

Enligt Barbier är BP skyldigt till att ha dumpat 3,19 miljoner fat olja i Mexikanska golfen. Samtidigt har BP själva uppskattat oljeutsläppet till att ligga på avsevärt lägre 2,45 miljoner fat.

BP har hittills argumenterat för att behöva betala högst 3.000 dollar per fat, medan Barbier har valt att ta regeringens sida och dess föreslagna bötesbelopp på 4.300 dollar per fat.

För närvarande har Barbier ännu inte bestämt sig för hur mycket BP kan komma att behöva betala, och det är ännu oklart när han kommer att göra det.

Affärsvärlden SIX

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom