BP skruvar ned investeringarna

BP sänker sin budget för kapitalinvesteringar, capex, med 20 procent för 2015. Den brittiska oljejätten blir därmed ytterligare ett i raden som drar ned på grund av det kraftiga oljeraset.

BP planerar att satsa 20 miljarder dollar på capex i år, betydligt lägre än tidigare prognos på 24-26  miljarder och ned från 22,9 miljarder förra året.

– Vi har nu gått in i en ny utmanande fas av låga oljepriser på kort- och medellång sikt, kommenterade vd Bob Dudley i dagens rapport.

Oljebolaget har sedan tidigare meddelat om planer att dra ned med tusentals jobb.

BP rapporterar en underliggande nettovinst (Underlying replacement cost net) på 2,24 miljarder dollar (2,81) för det fjärde kvartalet 2014.

Intäkterna uppgick till 74 miljarder.

Bolaget föreslår en kvartalsutdelning 10 cent per aktie.

Capex i kvartalet var 6,7 miljarder. För helåret var capex 22,9 miljarder dollar.

Bolaget spår att den underliggande produktionen 2015 blir ungefär densamma som under 2014. Rapporterad produktion väntas dock bli högre.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience