Bravida höjer utdelningen till 2 kronor

Installationsjätten Bravida redovisar en omsättning i linje med förväntat under fjärde kvartalet. Resultatet var positivt och bättre än väntat.

Jämfört med föregående år steg vinsten.

Omsättningen uppgick till 5 521 miljoner kronor (4 927), att jämföra med Factset analytikerkonsensus som låg på 5 416.

Orderstocken uppgick till 11 992 miljoner kronor (10 271). 

Den organiska tillväxten var 4 procent (6). I det tredje kvartalet var den organiska tillväxten 6 procent. 

Rörelseresultatet blev 436 miljoner kronor (389), väntat rörelseresultat var 422. Rörelsemarginalen var 7,9 procent (7,9). 

Resultatet efter skatt blev 375 miljoner kronor (320), analytikerkonsensus 319. 

Resultat per aktie hamnade på 1,85 kronor (1,58). 

Bravida föreslår 2,00 kronor i utdelning (1,55), väntat 1,78.

“År 2018 var vårt bästa år någonsin men det finns fortsatt mycket vi kan förbättra, bland annat inom produktion, inköp och på kostnadssidan. Efterfrågan på service och installation är god i åra marknader och jag ser med tillförsikt fram emot 2019”, konstaterar vd Mattias Johansson.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.