Bråviken Logistik säljer samtliga fastigheter

Bråviken Logistik har ingått avtal om att sälja samtliga av koncernens fastigheter.
Bråviken Logistik säljer samtliga fastigheter - pengar-700_binary_6962200.jpg

Det framgår av ett pressmeddelande.

”Intresset för logistikfastigheter har aldrig varit större och avkastningskraven har nu kommit ned på intressanta nivåer. Vi bedömer därför att det är bra timing att sälja bolagets samtliga fastigheter och realisera värdet för våra aktieägare.”, säger bolagets vd, Johan Åskogh.

Priset uppgår till 1,8 miljarder kronor baserat på proformasiffror, vilket motsvarar ett pris per aktie efter estimerade transaktionskostnader om cirka 131 kronor.

Bråviken handelsstoppades på onsdagseftermiddagen och senaste avslut innan dess var 118 kronor.

Enligt bolaget motsvarar priset med samtliga utdelningar sedan noteringen 2017 en totalavkastning om cirka 51 procent.

Försäljningen sker i bolagsform och därmed avyttras alla samtliga aktier i de fastighetsägande dotterbolagen: Bråviken Norrköping PropCo AB, Bråviken Nyköping PropCo AB och Bråviken Flahult PropCo AB.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets