Bred uppgång på USA-börserna

De ledande börserna i New York utvecklades i positiv riktning på måndagen efter helgens G20-möte.
Bred uppgång på USA-börserna - trader-wall-street-700_binary_6953831.jpg

USA:s president Donald Trump och hans kinesiske kollega Xi Jinping kom överens om att fortsätta handelsförhandlingarna och enades om vapenvila.

Vid stängning var Dow Jones storbolagsindex upp 0,4 procent till 26.717. Det bredare indexet S&P 500 steg 0,8 procent till 2.964, medan tekniktunga Nasdaq Composite avancerade 1,1 procent till 8.091.

Sektorvis steg it 1,5 procent medan kraft försvagades 0,3 procent.

Donald Trump meddelade efter G20-mötet att amerikanska bolag kommer kunna sälja varor till kinesiska Huawei. Vita huset gav efter protester från båda de politiska lägren i USA ett förtydligande gällande att Huawei endast kommer att kunna handla ”allmänt tillgänglig” teknologi och att svartlistningen kvarstår.

”Rallyt på dessa nyheter kommer troligtvis vara kortlivat och sedan kommer vi återvända till att oroa oss för ’mycket svag’ tillväxtdata”, resonerade förvaltaren Ed Campbell vid QMA i en intervju med Bloomberg News.

I spåren av nyheten om Huawei-lättnader gick halvledarbolag starkt och Broadcom och Micron steg omkring 4 procent vardera.

Apple var upp 1,8 procent samtidigt som Skyworks Solutions och Qorvo, underleverantörer till Apple, båda steg 6 procent.

Flera casino-aktörer med exponering mot Macau stärktes efter en rapport som visade att intäkter i den kinesiska spelmetropolen ökade mer än väntat i juni månad. Wynn Resorts och Las Vegas Sands adderade 5,9 respektive 4,8 procent.

Bland råvaror drog oljepriset uppåt på måndagen sedan Opec med samarbetsländer enats om nio månaders förlängning av produktionsbegränsningarna.

Statistik på eftermiddagen visade att ISM inköpschefsindex för industrin sjönk till 51,7 i juni jämfört med 52,1 i maj. Väntat enligt Reuters prognosenkät var ett index på 51,5.

Räntan på den amerikanska tioåringen steg 2 punkter till 2,03 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.