Breda nedgångar på Asienbörserna

Asienbörserna backade på tisdagen, efter föregående dags massiva fall på New York-börserna.
Breda nedgångar på Asienbörserna - kina-borsfall-700_binary_6957647.jpg

Investerarna höll sig borta trots uttalanden från USA:s president Donald Trump om att förhandlingar med Kina kommer att sluta ”mycket framgångsrikt”.

”Vi ser inget snabbt slut för detta tillstånd på marknaderna innan vi får någon slags lösning, konstruktiv dialog och något mycket solitt i avtalsväg. Men utsikterna till det är ganska avlägsna för tillfället”, sade ING:s Asienekonom Prakash Sakpal till Reuters.

I Tokyo begränsades nedgångarna av en viss försvagning av den japanska yenen. Energi och fastigheter gick framåt medan finans och framför allt kommunikation backade. Till nedgången för kommunikationssektorn bidrog framför allt Softbank, en av de större ägarna i amerikanska nättaxitjänsten Uber vars första dagar som noterat bolag har varit en mycket kostsam flopp. Softbank föll 5,7 procent.

Hongkong, som höll stängt på måndagen, hade en större nedgång att ta igen och Hang Seng var därför sämst bland regionens ledande index med en nedgång på 1,4 procent. Det var nedåt över hela linjen och de sektorer som gick svagast var IT och sällanköpsvaror. Kasinobolagen Sands och Galaxy Entertainment var dock allra sämst inom Hang Seng och tappade omkring 5 procent vardera. Livsmedelsbolaget WH Group handlades ned drygt 4 procent.

I Seoul lyfte Samsung Biologics sedan en domstol stoppat de åtgärder som myndigheter velat vidta mot bolaget. Sydkoreas finansövervakningsmyndighet ville införa sanktioner mot Samsungs biomedicinska verksamhet efter uppgifter om bokföringsbedrägerier relaterade till bolaget. Samsung Biologics var upp drygt 6 procent.

Vidare i Seoul backade gamingbolaget Nexon med över 26 procent sedan en budgivningsprocess rörande bolaget blivit försenad med minst en vecka, enligt källor till Financial Times.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.