Breda uppgångar på Wall Street

New York-börserna stärktes på bred front under onsdagen. Bidragande till optimismen var den minskande spänningen i Hongkong tillsammans med ett oväntat starkt inköpschefsindex för tjänstesektorn i Kina.
Breda uppgångar på Wall Street - wall-street-700_binary_6946915.jpg

Dow Jones storbolagsindex var vid stängning upp 0,9 procent till 26.357. Det bredare indexet S&P 500 steg 1,1 procent till 2.938, medan Nasdaq Composite var upp 1,3 procent till 7.977.

Sektorvis steg IT 1,7 procent medan hälsovårdsbolag handlades kring oförändrade nivåer.

Hongkongs politiska ledare Carrie Lam sade på onsdagen att hon kommer att formellt dra tillbaka det kritiserade förslaget om att tillåta utlämningar av personer till Kina. Förslaget anses ha varit en av huvudorsakerna till de omfattande gatuprotesterna i regionen på senare tid.

Från Kina kom ett inköpschefsindex för augusti som var starkare än tidigare – 52,1 jämfört med 51,6 i juli.

På bolagsfronten varnade Starbucks finanschef vid en investerarkonferens för att resultatet för det kommande räkenskapsåret, som sträcker sig till september 2020, väntas bli lägre än bolagets “aktuella tillväxtmodell på minst 10 procent”. Aktien stängde 0,7 procent lägre, efter att ha varit ner nära 4 procent i den tidiga handeln.

Volvos amerikanska konkurrent Navistar överträffade förväntningarna med sitt resultat för räkenskapsårets tredje kvartal, perioden maj-juli. Utfallet blev ett justerat rörelseresultat före av- och nedskrivningar på 266 miljoner dollar, medan analytikernas snittförväntningar låg på 244 miljoner dollar. Lastbilstillverkaren höjde även sina egna prognoser gällande helårets leveranser. Aktien handlades upp 13,4 procent.

Livsmedelstillverkaren Tyson Foods sänkte däremot sin guidning för helåret, till en vinst på 5:30-5:70 dollar per aktie mot förväntade 5:94. Som skäl till sänkningen anförde bolaget en brand som nyligen bröt ut i en av dess mer betydelsefulla fabriker. Aktien tappade 7,8 procent.

Spelutvecklaren Activision Blizzard belönades med en uppgång på 4,8 procent sedan BMO höjt rekommendationen för aktien till outperform, skrev CNBC.

Räntan på den amerikanska tioåringen var oförändrad vid 1:46 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.