Brittiska drottningen kan bes ajournera parlamentet

Brittiska drottningen kan så tidigt som på onsdagen bes ajournera parlamentet. Det rapporterar BBC-journalisten Nick Robinson på Twitter och hänvisar till en källa.
Brittiska drottningen kan bes ajournera parlamentet - storbirtannien-drottning-elizabeth-700_binary_6969525.jpg

Premiärminister Boris Johnson har tidigare inte velat utesluta en ajournering för att hindra att parlamentet blockerar brexit.

Enligt ITV har regeringen bekräftat att ”Queens speech”, som traditionellt inleder en ny parlamentssession, ska hållas den 14 oktober.

”Detta är en ny premiärminister, ny regering med nya prioriteringar, fokuserad på NHS (sjukvården), brottsligheten och levnadskostnaderna”, sade en källa till ITV.

De säger att en brexitdebatt kan hållas efter drottningens tal.

Enligt grundplanen skulle parlamentet ha återsamlats den 3 september och sedan gjort ett uppehåll efter två veckor för att få tid till partikonferenser, och därefter ha samlats igen i början av oktober.

Enligt Johnsons plan skulle i stället parlamentet ajourneras endast några dagar efter samlingen den 3 september, och inte arbeta på fem veckor, vilket kraftigt skulle försvåra lagliga initiativ för att stoppa en hård brexit.

På tisdagen samlade Labour-ledaren Jeremy Corbyn oppositionen i ett gemensamt utspel för att göra allt för att stoppa just en sådan hård brexit.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco