Brottsmisstänkte vd:n: Jag är oskyldig

Fingerprint Cards vd Johan Carlström uppger nu att han är oskyldig till de misstankar om otillåten insynshandel som riktas mot honom.

“Jag har aldrig handlat med insiderinformation. Jag har handlat enligt de lagar och regler för värdepappershandel som finns. Jag är oskyldig till anklagelsen och har stor förvissning om att förundersökningen kommer att bli nedlagd”, säger han till Nyhetsbyrån Direkt.

Fingerprint Card tillkännagav i ett pressmeddelande på torsdagsmorgonen att Johan Carlström är misstänkt för insiderhandel och att bolagets strategichef Jörgen Lantto har utsetts till tillförordnad vd.

Igår onsdag blev det också känt att en tidigare styrelsemedlem i bolaget är misstänkt för otillåten insiderhandel.

Vid 13-tiden på torsdagen hade aktien fallit med ungefär 25 procent till 33 kronor.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG