Budkrig kring hotellkedja

Ett konsortium lett av kinesiska Anbang Insurance har lagt ett bud värt 12,8 miljarder dollar på Starwood Hotels & Resorts, vilket sätter frågetecken för Marriots 12,2 miljardersbud från november.

Starwoods styrelse sade att man inte hade ändrat sin rekommendation om att stödja Marriots bud, men uppgav samtidigt att man var öppen för diskussioner med den nya budgivare, rapporterar Dow Jones Newswires.

I Marriots bud gavs Starwood en period där man fritt fick överväga andra bud. Den perioden löper ut den 17 mars.

Starwood steg till 7,6 procent i förhandeln till 75,75 dollar. Anbangs bud motsvarar 76 dollar per aktie. Marriot var oförändrad.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.