Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Buffett bekräftar mångmiljardaffär

2015-08-10 13:07
Warren Buffett. Foto: All over press

Berkshire Hathaway, som leds av den välkände amerikanske finansmannen Warren Buffett, bekräftar nu förvärvet av flygkomponenttillverkaren Precision Castparts, (PPC) för totalt cirka 37,2 miljarder dollar, inklusive nettoskuld. Det framgår av ett pressmeddelande.

I transaktionen köper Berkshire Hathaway New York-noterade PPC:s samtliga utestående aktier för 235 dollar kontant per aktie.

"Jag har sett upp till PPC:s verksamhet under en lång tid. Bolaget är av bra anledningar det första leverantörsvalet för världens flygindustri, den största källan till amerikansk export. Berkshires styrelse är stolta över att PPC kommer att ingå i Berkshire", säger Berkshires vd och styrelseordförande Warren Buffett.

Transaktionen inväntar godkännande från majoriteten av ägarna i de utestående aktierna samt granskas för uppfyllande av konkurrensvillkor. Transaktionen väntas slutföras i första kvartalet i kalenderåret 2016.

PPC kommer att fortsätta driva sin globala verksamhet under samma namn samt behålla huvudkontoret i Portland, Oregon.

Precision Castparts är i skrivande stund upp med hela 19 procent och handlas vid 230,50 dollar per aktie på New York-börsen.

Affärsvärlden SIX

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom