Buffett lägger locket på om Wells Fargo-skandalen

Warren Buffett är med sitt Berkshire Hathaway största aktieägare i Wells Fargo men han kommer att vänta till efter presidentvalet innan han kommenterar den senaste tidens skandal.

Storägaren Warren Buffett lägger locket på om skandalen i Wells Fargo.

– Om jag börjar kommentera det eller något annat, kommer det att leda in på allt för många vägar så jag kommer att vänta till november med att tala om det, valet, eller något annat ämne, säger han till Fox Business.

Wells Fargo ingick nyligen en förlikning med tillsynsmyndigheterna och betalade 185 miljoner dollar i böter. Bakgrunden är att bankens anställda öppnat upp flera miljoner konton utan kundernas vetskap. Under gårdagen frågades vd John Stumpf ut i senaten och det har höjts röster för att han måste avgå.

 

LÄS MER: Analytiker: Buffett kan dumpa i Wells FargoBankjätten Wells Fargos största aktieägare Warren Buffett kan vara på väg att dra sig ur företaget, säger Wall Street-analytikern Dick Bove till CNBC.

 

Berkshire Hathaway äger 9,5 procent av Wells Fargo och Warren Buffett har länge talat väl om banken.

Under gårdagen sade den välkända Wall Street-analytikern Dick Bove att det kan vara så att Buffett planerar att sälja av innehavet i Wells Fargo.

Spekulationen grundar sig i att en av Warren Buffetts förvaltare, Todd Combs, tagit plats i styrelsen för konkurrerande banken JP Morgan. Detta trots att inget av Buffetts företag äger aktier i JP Morgan.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.