Vi upplever för tillfället problem med vår inloggningstjänst, allt material är för tillfället upplåst
Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Byter Qviberg fot om Bilia?

2008-09-01 16:17

"Jag tycker att Bilia är lågt värderat", sa Mats Qviberg för två månader sen om Bilia, där han hamstrat aktier det senaste året. Men nu gör han helt om och säljer.

Enligt Finansinspektions insynsregister har Mats Qviberg, tillsammans med maka, sålt 200 000 aktier i Bilia. Försäljningen skedde i förra veckan och var den första gången sedan 2006 som Mats Qviberg sålt aktier i bilförsäljaren, som haft det tungt på börsen det senaste året.

Så sent som i början av juni uttalade sig Qviberg positivt kring Bilia. I en intervju med Dagens Industri uteslöt han då inte heller ett bud på bilhandlaren från Öresunds sida.

- Vi tycker att man inom ramen för en börsnotering ska kunna genomföra nödvändiga förändringar. Ibland kan det finnas poänger med att ta bort bolag från börsen. Det är inget som är aktuellt för dagen, men blir värderingen mycket lägre är det klart att det kan vara intressant, sa Qviberg.

Efter försäljningen har Qviberg med maka 565 000 aktier i Bilia.

Bilia har haft det tufft på börsen i år. Den vikande konjunkturen innebär att bilköpen blir allt färre. Att Bilias sortiment domineras av bränsleslukande Volvo-modeller har inte heller hjälpt i nedgången.

Öresund äger 27,1 procent av kapitalet i Bilia, enligt siffror från halvårsskiftet. HQ Fonder har även valt att ha en ordentligt portion med Bilia-aktier. 8,3 procent av aktierna ägs av fondbolaget.

Bilia-aktien har backat nära 70 procent det senaste året. Efter nyheten om Mats Qvibergs försäljning av aktier backar den 3,2 procent på måndagen.

Carl Gustafsson

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom