Carlström och Fredrikson tankar i Fingerprint Cards

Flera insynspersoner har köpt aktier i biometribolaget Fingerprint Cards. Det framgick av insynsrapportering till Finansinspektionen under onsdagskvällen.
Carlström och Fredrikson tankar i Fingerprint Cards - johan-carlstrom-fingerprint-700_binary_6953055.jpg

Fingerprints ordförande och största ägare Johan Carlström har den 25 september köpt 500.000 aktier i bolaget till ett värde om cirka 8,8 miljoner kronor. Köpet gjordes till kursen 17:54 kronor.

Johan Carlström äger 14,5 miljoner B-aktier och 6 miljoner A-aktier i Fingerprint, en post som motsvarar 6,5 procent av aktiekapitalet och 20,3 procent av rösterna, enligt ägardatatjänsten Holdings sammanställning. Innehavet är värt nästan 370 miljoner kronor.

Fingerprints vd Christian Fredrikson har samma dag, den 25 september, köpt 50.000 aktier i bolaget till ett värde om cirka 890.000 kronor. Köpet gjordes till kursen 17:83 kronor.

Enligt bolagets hemsida, och enligt ägardatatjänsten Holdings, ägde Christian Fredriksson 466.750 aktier i Fingerprint kring det senaste årsskiftet.

Både vd Christian Fredriksson och ordförande Johan Carlström kommenterar aktieköpen för Nyhetsbyrån Direkt, men utan att lämna någon kommentar till varför så många personer i ledning och styrelse gjort affärerna samtidigt.

“Jag tycker det är fint att ledning och styrelse tror på bolaget och dess framtid”, uppger vd Christian Fredriksson för Nyhetsbyrån Direkt.

“Jag har köpt aktier för att jag tror på bolaget, bolagets möjligheter och den marknad bolaget verkar i (biometri) under de kommande åren”, skriver Johan Carlström i sin skriftliga kommentar.

Vidare har Fredrik Ramberg, som sedan tidigare i år är forsknings- och utvecklingschef på bolaget, köpt 15.000 aktier för totalt cirka 260.000 kronor. Han ägde 5.000 aktier vid årsskiftet, enligt information på hemsidan.

Styrelseledamot Dimitrij Titov har köpt 5.752 aktier för totalt cirka 100.000 kronor. Det köpet gjordes också på onsdagen. Han äger lite fler än 20.000 aktier i biometribolaget därefter.

Även Sofia Bertling har köpt aktier. Hon har varit styrelseledamot i bolaget sedan i våras och hon köpte 20.000 aktier för totalt cirka 350.000 kronor på onsdagen. Hon ägde inte några aktier sedan tidigare, enligt bolagets hemsida.

På torsdagsmorgonen har även styrelseledamöterna Alexander Kotsinas, Tomas Mikaelsson och Juan Vallejo anmält färska insynsköp. De två förstnämnda har köpt 5.000 aktier medan Juan Vallejo, tidigare vd för Niscayah, har köpt 150.000 aktier för totalt drygt 2,6 miljoner kronor. Han ägde dessförinnan 100.000 aktier.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.