Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Carlström: Ola Rollén försöker sno Fingerprint

2017-04-19 15:22

Fingerprint Cards huvudägare Johan Carlström sprider via chattfunktioner på sociala medier uppgifter om ett kommande bud på bolaget. Det skriver SvD Näringsliv som säger sig ha tagit del av chattloggar där Carlström säger åt aktieägare att inte sälja sina aktier.

Ett av de exempel tidningen skriver om är från januari i år då Fingerprints aktie stod i strax över 60 kronor. Trots att bolaget då hade en vinstvarning i ryggen uppmuntrade Johan Carlström aktieägare att inte sälja, enligt SvD.

"Du kommer ångra dig om du gör det. Tror det finns chans för utköp före sommaren", spred han till aktieägare i slutet av januari 2017, enligt SvD.

Enligt SvD Näringsliv har Johan Carlström också vid flera tillfällen anklagat Ola Rollén, Hexagons vd och storägare i Fingerprint Cards, för att försöka lägga beslag på Fingerprint för egen del.

"Han försöker sno bolaget med hjälp av kineserna", skriver Carlström i en privat chatt i oktober förra året, enligt SvD.

Ola Rollén vill inte kommentera uppgifterna.

"Detta får du fråga Johan Carlström om. Känner inte till något av detta", skriver han i ett mejl till SvD Näringsliv.

På den direkta frågan "Vill du köpa Fingerprint Cards" får tidningen inget svar.

Johan Carlström anklagar även Ola Rollén för att ha "anlitat" amerikanska hedgefonder för att trycka ned kursen genom blankningsaffärer.

"De är anlitade av Ola/kineserna för att trycka ned kursen", skriver Johan Carlström, som påstår att Rollén lagt 2 miljarder kronor på att anlita hedgefonder för att blanka aktien och få ned kursen.

Johan Carlström och Ola Rollén har en lång historia tillsammans. År 2013 köpte Rollén in sig i Carlströmkontrollerade ägarbolaget Sunfloro och tog samtidigt plats i Sunfloros styrelse. Sommaren 2015 sålde han sina aktier i Sunfloro för att i ett senare skede köpa B-aktier i Fingerprint.

SvD har sökt Johan Carlström utan framgång.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom