Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Carlströms twittrande väcker frågor

2015-09-17 11:45
Johan Carlström. Foto: Jörgen Appelgren

Om fem år kan Fingerprint Cards ha ett högre börsvärde än vad telekomjätten Ericsson har i dag. Det hävdade Fingerprints förre vd Johan Carlström på Twitter häromdagen. Nu har Carlströms twittrande fått börsens marknadsövervakning att reagera.

– Vi har noterat dessa uttalanden och tog i går eftermiddag kontakt med bolaget. Vi följer upp hur de har organiserat sin informationsgivning och vill veta vem som företräder bolaget, säger Stockholmsbörsens övervakningschef Joakim Strid till SvD Näringsliv.

Biometribolaget Fingerprint är den överlägset största vinnaren på börsen i år, med en samlad uppgång sedan årsskiftet på över 500 procent.

Men trots kursrallyt har bolaget en bra bit kvar innan börsvärdet är i nivå med Ericssons. På torsdagsförmiddagen var Fingerprint värt totalt drygt 13 miljarder. Ericssons börsvärde uppgick samtidigt till 266 miljarder kronor.

Tidigare har Carlström gått till hård attack mot Ekobrottsmyndigheten (EBM), som sedan länge misstänker honom för grovt insiderbrott.

På måndagen stod det klart att Carlströms jävsanklagelser mot EBM gör att det planerade åtalet mot honom återigen skjuts på framtiden.

Affärsvärlden TT

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom