Carnegie bästa analyshus – igen

Nu står det klart att Carnegie återigen har utsetts av investerare till årets analyshus medan ABG Sundal Collier behåller sin andraplats. Detta visar Financial Hearings analytikerrankning.

I början på 80-talet lyckades hockeylaget New York Islanders med konststycket att fyra gånger i följd erövra förstaplatsen i den nordamerikanska ishockeyligan NHL. Denna prestation överträffas bara av Montreal Canadiens, som under 1950-talet kunde lyfta Stanley Cup-pokalen fem säsonger på raken. Även om jämförelsen är en smula tillspetsad uppvisas ett liknande mönster inom Financial Hearings och Affärsvärldens årliga rankningslista över Sveriges främsta aktieanalytiker och analyshus.

För fjärde året i sträck drar investmentbanken Carnegie det längsta strået och kniper ensam förstaplatsen i undersökningen, vilken bygger på institutionella investerares bedömningar. Om man dessutom inkluderar 2015 års omgång – då Carnegie kom på delad förstaplats tillsammans med SEB Equity Research – så har investmentbanken, som ägs av riskkapitalbolaget, hamnat överst i tabellen sex gånger på raken.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Invesco
Annons från Trapets