Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Carnegie höjer godistillverkaren till köp

2019-04-29 09:58
Foto: Cloetta

Carnegie höjer sin rekommendation för Cloetta till köp från behåll.

Carnegie ser flera skäl till att Cloetta kommer att kunna öka sin marginal under 2019-2020 och investmentbanken har blivit mer optimistisk om att snacks- och konfektyrbolaget når sitt 14-procentiga marginalmål.

Det skriver Carnegie i en analys där banken uppgraderar aktien till köp (behåll) och höjer riktkursen till 31 kronor (25).

I analysen tar Carnegie upp att synergier från förvärvet av Candyking väntas påverka positivt under 2019 och 2020.

Utöver det väntas flertalet åtgärder kunna förbättra lönsamheten i den förlusttyngda svenska lösgodisverksamheten med en positiv effekt från andra halvåret 2019, heter det i analysen.

"Om Cloetta når sitt marginalmål 2020 hamnar vår värdering på 35 kronor (inklusive utdelningar)", skriver banken och lägger till att det med högre tillväxt även finns ytterligare utrymme i värderingen.

Cloettas justerade ebit-marginal på 10,6 procent under det första kvartalet var högre än Carnegies förväntningar vid 9,4 procent, trots negativa valutaeffekter och flaskhalsar i produktionen i kvartalet.

"Under andra kvartalet har Cloetta lätta jämförelsetal och vi räknar med en solid försäljnings- och marginaltillväxt", skriver Carnegie.

Cloettaaktien hade klockan 10:20 på måndagen stigit med 5,5 procent till 28:40 kronor.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom