Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Carnegie i nyemission

2009-11-23 06:18

Holdingbolaget D Carnegie gör en riktad nyemission till en grupp investerare med Anders Fällman i spetsen. Totalt dras 12 miljoner kronor in.

Företaget C Carnegie & Co, resterna av det bank- och finansbolag som i vintras blev av med tillståndet att driva värdepappersverksamhet och bank, siktar på att genomföra en nyemission. Enligt planerna, som framkommer i en kallelse till extra bolagsstämma som publiceras på måndagen, skall bolaget genomföra en nyemission av preferensaktier där de gamla aktieägarna inte har företrädesrätt.

I stället har en grupp på sex olika investerare, Carnegies förre ordförande Anders Fällman, Moderna Finance AB, Kanvas Insurance och det Carnegie-namnlika bolaget Ranciege Investment samt Nordea Bank SA, Luxembourg och Podium Investments, förtur till att teckna nya aktier.

Totalt emitteras som mest 16 miljoner aktier till en kurs om 75 öre. Därmed kan emissionen maximalt dra in 12 miljoner kronor.

Pengarna ska, enligt kallelsen, användas till att processa mot bland annat Riksgäldskontoret, som i vintras sänkte D Carnegie genom att (10 november 2008) överta de rörelsedrivande dotterbolagen.

”En riktad emission bedöms såsom nödvändig för att ge bolaget ekonomiska möjligheter att driva processerna (i Stockholms tingsrätt och Prövningsnämnden) på bästa sätt”, heter det i kallelsen till den extra stämman.

Ordförande. i D Carnegie är advokat Rolf Åbjörnsson.

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom