Carnegie ser 30 procents uppsida i vitvarukoncern

Carnegie upprepar i en analys sin positiva syn på Electrolux inför bolagets kvartalsrapport den 28 januari.

Banken menar att såväl låg värdering som god tillväxt och utrymme för värdeskapande förvärv talar för aktien. Uppsidan till bankens riktkurs på 235 kronor är omkring 30 procent, skriver Carnegie i ett marknadsbrev på måndagen.

På Carnegies estimat handlas aktien för närvarande till multipeln 10,3x ev/ebit vilket motsvarar drygt 20 procent rabatt mot jämförbara europeiska bolag.

Enligt Carnegie talar mycket för att bolagets goda tillväxt håller i sig. Bland annat visade vitvarubranschens leveransvolymer på den nordamerikanska marknaden i oktober/november en tillväxt på 6 procent från föregående år. Electrolux spås dessutom ha potential att växa snabbare än marknaden tack vare bolagets begränsade exponering mot tvättmaskiner som är den svagast växande kategorin.

Carnegie bedömer vidare att bolagets starka balansräkning rymmer gott om utrymme för värdeskapande förvärv, vilket ses som högst troligt, särskilt efter bolagets aviserade vd-byte.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets