Carnegie: Småspararfavoriten fortfarande köpvärd

Carnegie har höjt riktkursen för Embracer till 95 kronor, från tidigare 93:30, efter gamingbolagets rapport på torsdagen. Investmentbanken upprepar samtidigt sin köprekommendation.
Carnegie: Småspararfavoriten fortfarande köpvärd - titan-quest-thq-nordic-700_binary_6951115.jpg

Embracer noteras drygt 2 procent upp på fredagsförmiddagen till 70:85 kronor.

Carnegie betecknar Embracers rapport som starkt mot bakgrund av att andra kvartalet innehöll få lanseringar av egna spel och att affärsområdet Partner Publishing hade en svag period.

“Vi väntar oss en stark långsiktig organisk tillväxt som drivs av investeringar i förvärvade spelstudios. Mixen bör fortsätta att skifta mot segmentet Games, vilket gynnar marginalen och kassaflödet i takt med att pipeline av spel materialiseras”, skriver Carnegie.

Investmentbanken konstaterar dock samtidigt att den senaste tidens frågeställning kring Embracers svaga kassaflöde (blankningscaset från The Analyst, reds anm) i det korta perspektivet kan begränsa aktiekursutvecklingen.

ABG Sundal Collier, som har en uppdragsbevakning av Embracer, uppger att torsdagens rapport lett till att försäljningsestimatet för innevarande verksamhetsår(2019/2020) höjts med drygt 2 procent. Rörelseresultatprognosen har höjts med 3,5 procent. Uppdragsanalysen innehåller dock ingen rekommendation.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.