Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Carnegie suddar ut köpstämpeln från G5

2018-11-09 10:52
G5 Entertainment. Foto: G5 Entertainment

G5 Entertainments klart största spel Hidden City har sannolikt sett sina bästa dagar ("most likely peaked") och risken finns att mobilspelbolagets fjärde kvartal bjuder på negativ tillväxt

Det skriver Carnegie i en analys där rekommendationen sänkts från köp till behåll, något Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på fredagen.

Carnegie betecknar nu 2019 som ett övergångsår med praktiskt taget ingen tillväxt, om än med högre marginaler.

I analysen från oktober skrev investmentbanken att G5 var köpvärt.

"Mobilspelbolaget har ett exceptionellt tillväxtfacit och den mest sannolika utvecklingen är en solid utveckling även under 2019", hette det då.

Prognosen för G5:s vinst per aktie åren 2018-2020 har efter rapporten sänkts med 8-19 procent och för Hidden City specifikt räknar Carnegie nu med ett försäljningstapp på mer än 10 procent 2019, jämfört med i år.

G5 rasade 26 procent tidigare i veckan när bolagets släppte sin kvartalsrapport och aktien handlas på fredagsförmiddagen till 183 kronor, en nedgång med 4 procent över dagen och med drygt 40 procent sedan årsskiftet.

Carnegies nya riktkurs är 215 kronor, ner från 340 kronor.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom