Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Carnegie: USA-trend positiv för Pandora

2018-10-12 10:55
Foto: Kumar Sriskandan / Alamy/ IBL

Pandoras återförsäljare i USA har lämnat den mest positiva responsen på tre år, enligt Carnegies återförsäljarenkät gällande årets tredje kvartal för det danska smyckesbolaget.

Det finns dock även gott om negativa faktorer, såsom svagt momentum på marknader som Storbritannien, Australien och Kanada. Italien uppges också se mycket svagt ut och frågan är enligt Carnegies kommentar om Pandora uppnått mättnad på dessa marknader.

Data från Alibabas handelsplats Tmall uppges visa på starkt momentum i Kina med en intäktstillväxt på 76 procent för kvartalet. Pandoras nya koncept Reflexions har enligt kommentaren fått en bra start och dess initiala andel av intäkterna indikeras av handlare vara betydligt högre än för konceptet Shine.

Enkätresultaten bedöms vara bättre än de var för årets andra kvartal, men Pandoras guidning för helåret är enligt Carnegie fortfarande i fara, särskilt vad gäller marginalerna. Men det finns nu också högre sannolikhet för ett framtida övertagande av bolaget, eller inblandning av någon ägaraktivist. Carnegie upprepar rekommendationen behåll och riktkursen 400 danska kronor.

Pandora har på fredagen fortsatt i torsdagens kraftigt stigande bana. Vid 10.30-tiden hade aktien klättrat 7 procent till 417:40 danska kronor i Köpenhamn.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom