Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!
Vad trevligt att du vill logga in. Vi ser att du inte har ett aktivt konto. Var vänlig kontakta kundtjänst: 0770-457 102

Case accepterar IBS-bud

2008-08-19 13:14

Case Asset Management accepterar budet på IBS. Under förmiddagen sålde bolagets fonder hela sitt ägande i affärssystemföretaget.

– Det handlar om en affär i samband med budet på IBS, som vi helt enkelt tackat ja till, säger Case Asset Managements vd Henrik Strömbom till Affärsvärlden.

Varför säljer ni?

– Vi gör en bedömning kring vad du kan göra bäst för andelsägarna i fonden. I relation till vad det finns för andra bra, möjliga affärer i marknaden framstår budet på IBS som attraktivt i dagsläget. Det handlar om en alternativ användning av pengarna.

Henrik Strömbom har tidigare kritiserat Deccan Value Advisors för deras användning av ett swapavtal för att öka ägandet i IBS, något som inte hindrar fonden från att sälja aktierna i IBS.

– Det är ett ofog att använda swapavtal för att kringgå budplikt och inte tillåtet i en del andra länder. Det är vad vi kritiserade. Men det här handlar om frågan vad fondens pengar gör bäst nytta, säger Henrik Strömbom.

Det är Case Asset Managements två fonder Fair Play-fonden och Casefonden som sålt sina innehav. Innan försäljningen var Case Asset Management tredje största ägare i IBS med 8,3 procent av kapitalet och 6,2 procent av rösterna.

Bo Pettersson, styrelseordförande i Case Asset Management, ingår i IBS styrelse som tidigare rekommenderat aktieägarna att tacka nej till budet, en rekommendation som Aktiespararna delade.

Under tisdagseftermiddagen meddelar Deccan Value Advisors att aktieägare med cirka 42 procenet av kapitalet och cirka 32,3 procent av rösterna accepterat budet på IBS, vars anmälningsperiod löpte ut den 18 augusti. Deccan kontrollerar nu 69,8 procent av kapitalet och 77 procent av rösterna i bolaget.

Carl Gustafsson

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom