Castellum säljer galleria i Malmö

Fastighetsbolaget Castellum har via det helägda dotterbolaget Fastighets Briggen sålt Hansa köpgalleria i centrala Malmö.

Försäljningen uppgick till 609 miljoner kronor netto efter avdrag för bedömd uppskjuten skatt och omkostnader om totalt 27 miljoner kronor, vilket var “i linje med senaste värdering”.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Hansa består av två fastigheter om totalt 40.500 kvadratmeter varav 13.700 kvadratmeter butiksyta, 9.200 kvadratmeter kontor, 9.400 kvadratmeter garage, 5.400 kvadratmeter bostäder samt 2.800 kvadratmeter  utbildningslokaler.

“Hansa är en av våra få större gallerior och affären innebär en renodling av Castellums portfölj”, skriver Castellums vd Henrik Saxborn i en kommentar.

“Malmö och Öresundsregionen är och kommer fortsätta vara en av våra viktigaste tillväxtregioner för utveckling av verksamheten” tillägger Saxborn.

Frånträde sker den 17 oktober 2014.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.