Castellums vd optimistisk

Fastighetsbolaget Castellums vd Henrik Saxborn är nu mer optimistisk i jämförelse med i januari, då han sade sig se tecken på en inbromsning i hyresmarknaden.
Castellums vd optimistisk - saxborn-castellum-700-161219_binary_6812913.jpg

Det framgår av vd-ordet i delårsrapporten för det andra kvartalet.

Han lyfter fram flera orsaker till detta, bland annat stigande hyresnivåer. När Castellum förvärvade Norrporten låg hyran på Castellums centrala Stockholmsfastigheter på 4.500 kronor per kvadratmeter. I dag är motsvarande siffra 6.500 kronor, med topphyror på 7.500 kronor per kvadratmeter, påpekas det. Castellum-chefen ser samma utveckling i Göteborg.

“Det intensiva omförhandlingsarbetet bör alltså ge ett bra tillskott till hyresintäkterna utöver indexförändringen på cirka 2 procent. Därför bedöms det att vi även i år kan hamna nära fjolårets rekordökning i hyresintäkter för jämförbart bestånd”, skriver han.

Vidare har Castellum fått klart med detaljplaner för projekten Eon:s huvudkontor och Domstolsverket i Malmö samt Kungspassagen i Uppsala.

“Totalt innefattar dessa en investering på närmare 3.000 miljoner kronor där produktionen startar inom kommande halvår. Uthyrningsgraden är 100 procent i de två större projekten Eon och Domstolsverket vilket innebär att 146 miljoner kronor bedöms tillföras nettouthyrningen från dessa två redan i år”, heter det.

Castellum redovisar ett förvaltningsresultat på 817 miljoner kronor för det andra kvartalet 2019. Infront Datas snittestimat, baserat på fem analytikers prognoser, indikerade 772 miljoner kronor.

De totala intäkterna var 1.438 miljoner kronor, mot väntade 1.383 miljoner kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.