Catena lägger bud på Tribona

Catena köper Klöverns aktiepost och lägger bud på övriga aktier i Tribona.

Catena har förvärvat Klöverns samtliga 14,4 miljoner aktier aktier, motsvarande 29,55 procent av aktiekapitalet i Tribona till ett kontant vederlag om 42 kronor per aktie.

Ett antal större minoritetsägare i Tribona, som gemensamt representerar cirka 32,5 procent av aktiekapitalet, har förbundit sig att acceptera erbjudandet innebärande att Catena säkerställt cirka 62 procent av aktierna i Tribona.

Catena lämnar också ett offentligt uppköpserbjudande till övriga aktieägare i Tribona om att förvärva samtliga återstående aktier utgivna av Tribona.

Catenas bud värderas vid tiden för budets offentliggörande till cirka 2.133 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Catena erbjuder Tribonas aktieägare som har 1.000 aktier eller fler att erhålla nyemitterade aktier i Catena. Bytesalternativet innebär att för varje 1.000 befintliga aktier i Tribona erbjuds aktieägarna erhålla 375 nyemitterade aktier i Catena.

”Relationen i bytesalternativet mellan aktier i Catena och aktier i Tribona ger ett budvärde om 45 kronor per aktie, baserat på stängningskursen för Catenas aktie den 19 oktober 2015. Budvärdet om 45 kronor innebär en premie om 17,2 procent i förhållande till Tribonas stängningskurs den 19 oktober”, skriver bolaget.

Som alternativ till bytesalternativet erbjuder Catena aktieägare att erhålla ett kontant vederlag om 42 kronor.

Genom förvärvet av Tribona blir Catena ett fastighetsbolag inom logistik- och lagerfastigheter med 83 fastigheter och ett totalt fastighetsvärde om cirka 10 miljarder kronor.

Ägare som tillsammans representerar en majoritet av aktierna och rösterna i Catena har ställt sig positiva till erbjudandet och förklarat att de avser att rösta för emission av nya aktier i Catena till uppfyllande av bytesalternativet.

Catena uppskattar att det finns synergieffekterna inom framförallt centraladministration om cirka 15 miljoner kronor. Full effekt väntas från och med 2017.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.