Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Catena Medias vd: "Vi är väldigt nöjda"

2018-08-10 11:16

Trots högre intäkter och vinst är Catena Medias aktie ned drygt 8 procent på på fredagsförmiddagen. Bolagets nyblivna vd Per Hellberg tror dock att den rejäla tillväxten ska kunna fortsätta även framöver.

Det säger han till Nyhetsbyrån Direkt i anslutning till fredagens rapport. I det andra kvartalet växte bolagets intäkter med över 70 procent, och organiskt med 30 procent.

"Ja, det tror jag absolut. Jag får ofta frågan kan ni fortsätta så här - absolut kan vi det. Tittar man på de vertikaler vi är inne på så bedöms marknadsföringen bara att öka. Vi är störst i världen på det vi gör även om vi är små då marknaden är väldigt fragmenterad. Vi ser inga hinder, hade det funnits det hade jag nog inte tagit vd-jobbet", säger vd:n.

Catena Media tog klivet in i en andra vertikal, förutom betting, just i finansiella tjänster förra året. Och nu riktas satsningarna mot USA-marknaden som nyligen öppnats upp för sportbetting på nätet samt den nya vertikalen.

"Just nu är vårt fokus där vi står, och vi har ju precis börjat med finans".

När går ni in i en tredje vertikal?

"Det är inget vi planerar att göra just nu. Nästa fas går vi vidare med när vi känner oss redo för det", säger vd:n och menar att flera verksamhetsområden är intressanta.

Det andra kvartalet recenserar han:

"Vi är väldigt nöjda, både intäktstillväxten med 73 procent samt inflödet av nya kunder. Vinsten har dock inte växt i takt med omsättning men det finns en klar anledning till det då vi investerar i USA och finansvertikalen".

Ser du några orosmoln för er del?

"Nej, det tycker jag inte. I spelbranschen finns det förvisso orosmoln för de som har valt att lägga sin exponering mot oreglerade marknader men vi har över 70 procent av våra intäkter mot reglerade marknader i detta kvartal".

Förvärvstillväxten kommer att fortsätta.

"USA är intressant och att ta klivet in på nya marknader är också intressant. Men vi tittar brett. Vi har ett stort fokus på förvärv, kommenterar han förvärvsstrategin.

USA kan bli största marknad redan nästa år:

"Ja, det skulle det kunna bli. Men det beror också på hur marknaden utvecklar sig och hur speloperatörerna väljer att agera".

Aktien tappar runt 9 procent under fredagens förmiddagshandel. Analytiker pekar på en klart svagare ebitda- marginal, i och med högre verksamhetskostnader än väntat, jämfört med Bloomberg-konsensus som en huvudförklaring till den fallande aktiekursen.

"Självklart kommer vi fortsätta att investera i det vi gör. Vi vill inte försvara en hög marginal med att förlora möjligheten att bli störst i USA om jag säger så", kommenterar Per Hellberg.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom