Cellink köper Cytena för 323 miljoner

First North-listade Cellink köper Cytena för en köpeskilling om drygt 30 miljoner euro. Köpet betalas delvis kontant och med Cellink-aktier.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Utav den totala köpeskillingen kommer 11,4 miljoner euro att betalas kontant. Resterande nästan 19 miljoner euro kommer betalas via 674.678 nyemitterade Cellink-aktier för ett pris om 297:17 kronor. Det innebär att aktier motsvarande 5,1 procent av rösterna och 6,9 procent av kapitalet kommer att emitteras.

Det förvärvade bolaget förväntas omsätta cirka 4,5 miljoner euro under helåret 2019 med en ebitda-marginal på cirka 40 procent.

På grund av den starka tillväxten förväntas inget positivt kassaflöde från verksamheten under 2019, heter det.

Slutförandet av förvärvet och överlåtelsen av aktier i Cytena förväntas ske den 6 augusti 2019 under förutsättning att alla villkor för genomförande är uppfyllda.

Cytena är fokuserade på encellsteknologier och säljer främst lösningar för hantering av biologiska celler. Bolaget hat utvecklat en single-cell printer.

De flesta av de tio största läkemedelsföretagen använder Cytenas enscellskrivare för att producera klonala cellinjer för tillverkning av till exempel antikroppar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco