Chefsstrategen: Flera år kvar med tjurmarknad

Den nuvarande veckan kan bli tuff för amerikanska aktier, men det finns ingen anledning för oro i ett långsiktigt perspektiv. Det menar Jeffrey Saut, chefsstrateg vid Raymond James.

Förra veckan var årets näst sämsta för amerikanska aktier. Orsaken var det spända tonläget mellan USA och Nordkorea. De amerikanska marknaderna stängde på plus i fredags, men detta hjälpte inte att få marknaden ur negativt territorium veckomässigt.

– Jag tror inte att det stör den sekulära tjurmarknaden, men jag är inte säker på att nedsidan är överspelad, säger Jeffrey Saut till CNBC:s Trading Nation.

Saut varnade sina kunder för en nedgång redan den 3 augusti och tror att marknaden kan få det svajigt den närmsta tiden, dock ser han inte mycket som skulle kunna rucka tjurmarknaden långsiktigt, varken ett kraftigt stigande oljepris eller ett krig mellan USA och Nordkorea.

– Jag tror att marknaden kan backa lite nu, men det är fortfarande en mångårig tjurmarknad. Jag tror att det är sex, sju, åtta år kvar med uppsida, säger han och fortsätter:

– I slutändan så handlar det bara om bolagens resultat och resultaten fortsätter, precis som jag sagt, att komma in över förväntan.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets