Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Cherrys ordförande förtegen om budspekulationer

2018-10-31 11:39
Foto: Cherry

"I teorin skulle alla våra dotterbolag kunna stå på egna ben framöver", säger Cherrys storägare och ordförande Morten Klein.

Cherry väntar sig att satsa mer på marknadsföring, mätt i absoluta tal, i det fjärde kvartalet än det tredje. Det säger gamblingkoncernens storägare och ordförande Morten Klein till Nyhetsbyrån Direkt i en rapportkommentar.

"Vi kommer nog till att öka marknadsföringen i det fjärde kvartalet också. Och så får vi se hur resultatet utvecklar sig", säger han.

2018 tror Cherry alltjämt ska bli ett bra år efter att under 2017 haft problem med integrationen av speloperatörsbolaget ComeOn. För 2019 andas Morten Klein också optimism:

"Jag tror 2019 blir ett bra år för Cherry", säger han generellt om nästa år.

Det tredje kvartalet, som slog analytikernas förväntningar rejält enligt Bloomberg-konsensus, tycker ändå Morten Klein var i linje med vad han själv på förhand hade trott:

"Det är ett starkt kvartal men det är egentligen i linje med våra förväntningar och det känns bra att kunna leverera ett bra resultat", säger ordföranden.

Han medger dock att det kan vara svårt för analytiker att exakt räkna på eller uppskatta avkastningen på bolagets marknadsföring även om bolaget flaggade ökad marknadsföring i samband med halvårsrapporten.

Kring en eventuell avknoppning av spelutvecklingsdotterbolag Yggdrasil upprepar han tidigare budskap om att det inte finns några sådana beslut.

"I teorin skulle alla våra dotterbolag kunna stå på egna ben framöver. Vi diskuterar ofta om något av våra dotterbolag skulle knoppas av eller inte men just nu finns det inga sådana beslut", sammanfattar storägaren läget.

Beträffande ComeOn är USA en intressant marknad att ta klivet in på.

"Det är ju en väldigt spännande marknad och vi tittar på det. Vi gör vår research där nu", kommenterar han kort utan att precisera närmare.

Budet på sektorkollegan MRG från William Hill överraskar inte Morten Klein:

"Jag tror vi kommer se mer konsolideringar i branschen framöver. Jag är inte överraskad av att någon vill köpa MRG, det är ett fint bolag".

Är Cherry också till salu?

"Det har jag ingen kommentar till".

Det kommer av allt att döma dröja in i nästa år innan Cherry har en permanent vd på plats:

"Det är som sagt en process på gång men man får nog vänta en bit in i nästa år. Men jag är väldigt nöjd med vad den nuvarande ledningen åstadkommit".

Cherrys aktie hade vid 10.30-tiden stigit runt 9 procent efter en rapport som alltså med råge överträffade analytikers snittprognos. På onsdagen lyfts även gamblingsektorn av budet på MRG från brittiska William Hill.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom