Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

China Huishan Dairy Holdings handelsstoppat

2016-12-16 08:28
China Huishan Dairy Holdings handelsstoppad efter rapport från hedgefonden Muddy Waters. Foto: IBL

Den Hongkong-noterade mejeriaktien China Huishan Dairy Holdings har handelsstoppats efter att hedgefonden Muddy Waters, känd i Sverige för sin blankning av Teliaaktien och sågning av den svenska teleoperatören hösten 2015, har publicerat en rapport där Huishan pekas ut som i stort sett värdelöst och därtill bedrägligt. Det skriver Financial Times på fredagsmorgonen.

Muddy Waters har enligt sin rapport blankat Huishan-aktien, och skriver att även om räkenskaperna inte vore uppblåsta - vilket de är på grund av felaktiga uppgifter kring bolagets råvaruförsörjning - är bolaget på väg att krascha på grund av sin höga skuldsättning.

Handelsstoppet begärdes av Huishan självt för att få respit inför publicering av ett svar på Muddy Waters-rapporten. Aktien hann inte falla mer än ett par procent inför stoppet.

Muddy Waters-fonden blev känd i Sverige när den i mitten av oktober 2015 blankade Telia samt gick ut med ett öppet brev till styrelsen om undanhållen information kring hur stora mutor bolaget skulle ha betalat i Eurasien. Aktien, som inför rapporten stod i drygt 43 kronor, uppgavs vara värd 27-29 kronor. I dag står den i strax under 37 kronor.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom