Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Chiptillverkare lyfter i förhandeln på Wall Street

2015-05-28 14:16
Foto: AP Photo/Mark Lennihan, File/TT

Kurserna på New York-börserna väntas följa upp gårdagens uppgångar med en mindre nedgång i den tidiga handeln på torsdagen.

S&P 500-terminen var klockan 15.11 0,2 procent under fair value medan Nasdaq 100-terminen var 0,2 procent under.

Europabörserna handlas mestadels lägre på torsdagen efter att Greklands långivare dementerat att en skulduppgörelse är nära förestående. Enligt ECB har nu risken för en grekisk betalningsinställelse stigit kraftigt.

Det sena börsraset i Kina, där indexen Shanghai Composite och Shenzen A backade med 6,5 procent respektive 5,5 procent, oroar också investerare. De kinesiska börserna noterar dock fortsatt enorma uppgångar sedan årsskiftet.

Chiptillverkaren Avago Technologies har nu bekräftat att bolaget kommit med Broadcom om ett uppköp för totalt 37 miljarder dollar i aktier och kontanter. Avago ökar 3,4 procent i förhandeln samtidigt som Broadcom, som redan klättrat rejält upp mot budnivån, backar 0,6 procent.

Costco, en detaljhandelskedja för medlemmar, rapporterade ett resultat per aktie som var strax över förväntningarna. Intäkterna och försäljningen i jämförbara butiker var dock lägre än väntat. Aktien backar 1,6 procent i förhandeln.

Google står också i blickfånget då bolagets två dagar långa I/O-konferens drar igång i dag.

Affärsvärlden SIX

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom