Cimco Marine nära notering

Diesel-utombordarbolaget Cimco Marine söker just nu nya investerare i privat miljö inför en snar smålistenotering, så kallad pre-IPO. Det erfar Affärsvärlden.
Cimco Marine nära notering - aktier-index-700-170213_binary_6824829.jpg

Ängelholmbaserade Cimco Marines diesel-utombordare har länge varit en utvecklingsbubblare, bevakad av bland annat Ny Teknik. Målet är att försöka erövra bland annat RIB-båtvärlden med ett miljövänligare och bränsleeffektivare utombordaralternativ. Efter många års arbete är dieselmotorn Oxe Diesel nu redo för att skalas upp kommersiellt. Kapitalet som tas in kommer utgöra rörelsekapital för att beta av en växande orderbok. Hittills har bland annat norska fjordresegiganterna Hurtigruten kommunicerats som beställare.

Vid kontakt med bolaget vill den nya Cimco-vd:n Cecilia Anderberg i dagsläget inte kommentera uppgifter som rör bolagets ägarbild eller finansiering. Det är förståeligt då Cimco ännu är i privat ägo.

Enligt tidigare medieuppgifter, bland annat från Ny Teknik, finns brittiska riskkapitalisterna Camco, svenska dieselinombordartillverkaren Marinediesel, samt den australienska distributören Power Equipment i ägarlistan. Marinediesel, som sitter i samma företagsområde i Ängelholm som Cimco, är grundat och ägs av Cimcos medgrundare och nuvarande styrelseordförande Andreas Blomdahl.

Cimco hade så sent som i april ute en jobbannons där de sökte en finanscontroller med rapporterings- och regelkunskaper kring just börsnotering.

Skånebaserade Västra Hamnen Corporate Finance, som är så kallad certified adviser-rådgivare på tillväxtbolagslistan First North, var delaktiga när Cimco Marine presenterades i Aktiespararnas regi i Helsingborg för drygt två veckor sedan.

Under Västra Hamnens pågående uppdrag på hemsidan står det just nu: ”Västra Hamnen är finansiell rådgivare i samband med pre-IPO i ett konsumentelektronikbolag.”

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco