Cisco gick starkt på Wall Street

De ledande börserna i New York gick starkt under torsdagen efter positiva rapporter från Walmart och Cisco, medan Apple och halvledarbolag hindrade en större uppgång.
Cisco gick starkt på Wall Street - wall-street-700_binary_6946915.jpg

Det var tredje dagen i rad som börserna steg i USA och upptrappningen i handelskonflikten mellan USA och Kina som präglade marknaden i början av veckan verkade vara ett minne blott.

Dow Jones storbolagsindex stängde upp 0,8 procent till 25.863. Det bredare S&P 500 hade ökat 0,9 procent till 2.876 medan tekniktunga Nasdaq Composite steg 1,0 procent till 7.898.

Samtliga sektorer steg och bäst gick det för råvaror som var upp 1,4 procent, medan energisektorn endast steg 0,4 procent.

Nätverksutrustningsföretaget Cisco var upp 6,7 procent efter onsdagskvällens rapport. Vinst och försäljning var i linje med förväntningarna, medan prognosen för innevarande kvartal var mer optimistisk än analytikerna hade räknat med.

Detaljhandelsjätten Walmart steg 1,4 procent efter att ha redovisat ett resultat för årets första kvartal som var högre än analytikerna väntat sig, medan intäkterna var något under förväntan. Bolagets vd Brett Biggs varnade dock för att de nya Kinatullarna kommer att leda till höjda priser i Walmarts varuhus inom kort.

Boeing steg 2,4 procent efter att flygplanstillverkaren slutfört uppdateringen av mjukvaran för den olycksdrabbade modellen 737 Max.

Pintrest var upp 7,8 procent inför bolagets rapport efter stängning och har därmed stigit över 50 procent sedan börsdebuten i slutet av april då aktien prissattes till 19 dollar.

Pfizer har utsetts till ett så kallad “top pick” av Credit Suisse, som skriver att ett möte med läkemedelsbolaget ökat tilltron till dess kommande produkter. Pfizer handlades upp 1,2 procent.

Skjutsdelningsbolagen Uber och Lyft steg drygt 4 procent respektive knappt 3 procent, men handlades båda alltjämt under sina introduktionskurser.

Bland förlorarna på torsdagen återfanns Tesla som sjönk 1,6 procent. En av de tidigare storägarna, riskkapitalbolaget T Rowe Price, har minskat sitt innehav i elbilstillverkaren med 81 procent det senaste kvartalet.

Apple backade 0,5 procent och halvledarbolagen Qualcomm och Micron Technology gick ännu tyngre med nedgångar på mellan 3 och 4 procent.

Före öppning kom statistik som visade att antalet nyanmälda arbetslösa i USA under förra veckan sjönk med 16.000 till 212.000. Antalet var något lägre än de 220.000 som marknaden väntat sig, enligt Reuters sammanställning.

Oljepriset steg på torsdagen efter att Saudiarabien anklagat Iran för att ha utfört den drönarattack som ägde rum tidigare i veckan, rapporterade Bloomberg News.

Amerikansk tioårig statspappersränta var upp 3 punkter till 2,40 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.