Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!
Vad trevligt att du vill logga in. Vi ser att du inte har ett aktivt konto. Var vänlig kontakta kundtjänst: 0770-457 102

Clas Ohlson rasar efter rapport

2017-12-06 09:24
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Detaljhandelsbolaget Clas Ohlsons rörelseresultat backade under andra kvartalet under det brutna räkenskapsåret. Aktien straffas med en nedgång på drygt elva procent.

Börsraset kommer efter att bolagets rörelseresultat stannade på 125 miljoner kronor att jämföra med 128 miljoner samma period föregående år.

"Vårt andra kvartal har varit ett försäljningsmässigt svagt kvartal. Trafiken till våra butiker är fortsatt en utmaning och vi har under perioden vidtagit extra kommersiella åtgärder för att stärka vårt erbjudande till våra kunder", skriver vd:n Lotta Lyrå i rapporten.

Sedan tidigare hade det meddelats att försäljningen skulle nå 1 999 miljoner kronor, en ökning med två procent.

Butiksbeståndet utökades samtidigt med fem butiker netto.

Företaget meddelar dock att man måste vidta nya åtgärder när det gäller butiksformat.

"Vad gäller butiksexpansionen på de nordiska marknaderna har vi beslutat att fokusera på att testa nya butiksformat i stället för att fortsätta öppna butiker i nuvarande form. Vi kommer också att se över och optimera våra butikslägen", skriver Lotta Lyrå.

Bland annat har man bestäm att de två franchisebutikerna i Dubai nu kommer att stängas, detta i samband med att franchisesamarbetet med SYH Retail har avbrutits.

Affärsvärlden TT

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom