Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Clas Ohlson upp på stark försäljning

2018-05-15 11:13
Foto: Fredrik Sandberg / TT

Stockholmsbörsen handlades i oregelbunden tendens under tisdagens förmiddag.

Utvecklingen var likartad på ledande börser i Europa.

"Marknaden ser ut att ta en paus efter den senaste tidens uppgångar, för att invänta utvecklingen i handelskonflikten mellan USA och Kina samt Washingtons kommande möte med Nordkorea" sade strategen Yoshinori Shigemi på JP Morgan i Tokyo till Reuters.

Storbolagsindexet OMXS30 hade vid 11-tiden stigit med 0,1 procent till 1.600. Omsättningen nådde närmare 3,2 miljarder kronor på Stockholmsbörsen. I Frankfurt var DAX-index ned 0,1 procent. Tysk BNP steg var något under förväntat med en ökning på 0,3 procent för det första kvartalet.

Bland OMXS30-bolagen steg Autoliv och Essity med 1,5 respektive 1,1 procent utan nyheter. Storbankerna SHB och Swedbank tyngde i andra ändan med nedgångar på 0,9 respektive 0,7 procent. I övrigt åker Getinge ur MSCI Sweden-index, aktien tappade 0,5 procent.

Clas Ohlson kom med starka försäljningssiffror för april. Den totala försäljning steg med 10 procent där väntat var 7,5 procent enligt analytiker. Aktien var upp med 6,2 procent.

Rapportsäsongen för de större bolagen är över men för de mindre fortsätter den i strid ström. Under eftermiddagen väntas även Kabe, med tillverkning av bland annat husbilar.

Ett bolag som steg på en stark rapport var bilbesiktningsföretaget Opus. Aktien var upp med 7 procent. Bolaget redovisade ett rörelseresultat före avskrivningar under det första kvartalet som var klart bättre än väntat. Ebitda-marginalen blev 18,0 procent där väntat var 16,2 procent.

"Vår omsättningstillväxt på 30 procent jämfört med det första kvartalet 2017 drevs av stark organisk tillväxt och genom förvärv", skriver vd Lothar Geilen i delårsrapportens vd-ord.

Ljudboksbolaget Storytel tappade dock 3 procent. Bolaget upprepar målsättning om att nå 1 miljard i streaming-intäkter under 2018. Under det första kvartalet uppgick dessa till 222 miljoner kronor. En ökning med 22 procent.

Några betting-relaterade aktier fortsatte att klättra på tisdagen efter måndagseftermiddagens besked från USA:s Högsta Domstol om att sport-betting kan legaliseras i den amerikanska delstaten New Jersey. Beslutet lämnar även fältet öppet för andra amerikanska delstater att ge grönt ljus åt sport-betting.

Inom sektorn steg sportboksunderleverantören Kambi med 5,5 procent. Catena Media var upp närmare 6 procent. Aktien fick även stöd av att Kepler Cheuvreux inlett bevakning med köp-råd.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom