Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Cloetta delar skandinaviskt affärsansvar i två

2017-11-13 16:29
Foto: Cloetta

Cloettas Skandinavien-vd Lars Påhlson kommer att gå i pension under 2018, efter att ha genomfört en uppdelning av affärsansvaret i Cloetta Skandinavien mellan dels Sverige, dels Danmark och Norge.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Till vd för Cloetta Danmark & Norge har Christian Boas Linde utsetts, med tillträde 1 januari. Han är för tillfället "General Manager" för just Cloetta Danmark & Norge. För Cloetta Sveriges del har en rekryteringsprocess påbörjats för att hitta en ny vd.

Förändringarna motiveras med att Cloettas skandinaviska affärsstruktur har blivit betydligt större efter förvärvet av Candyking, och att Danmark och Norge kommer att växa i betydelse för godisbolaget - därav behovet av att dela rollen som vd för Cloetta Skandinavien.

Enligt vd Henri de Sauvage-Nolting indikerade Lars Påhlson, som fyller 59 år nästa år, redan efter förvärvet av Candyking i våras att han ville lämna Cloetta efter det att den nya integrerade svenska organisationen har blivit genomförd.

Lars Påhlson sålde 14.626 Cloetta-aktier den 12 september i år för 0,45 miljoner kronor och till kursen 30:70 kronor. Två dagar senare informerade bolaget om ett svagt tredje kvartal och en därför förestående svag kvartalsrapport, varvid kursen föll cirka fem kronor.

Den 10 oktober anhöll därpå Ekobrottsmyndigheten ledningspersoner i Cloetta misstänka för insiderbrott, men huruvida Lars Påhlson fanns bland de anhållna har Cloetta inte kommunicerat vare sig vid det tillfället eller senare (inklusive på måndagen, när Nyhetsbyrån Direkt frågar).

Skandinavien stod för cirka 40 procent av Cloettas omsättning 2016, men efter förvärvet av Candyking samt avyttring av verksamheten i Italien är andelen väsentligt högre än så.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom