Com Hem rusar efter storaffär med Tele2

Efter morgonens besked att Tele2 och Com Hem går samman rusar Com Hems aktie på börsen.
Com Hem rusar efter storaffär med Tele2 - comhem-affarsvarlden-700_binary_6892277.png

I morse kom beskedet att Tele2 och Com Hem slås ihop. Fusionen kommer att genomföras genom att Com Hem absorberas av Tele2.

Beskedet om fusionen fick Com Hems aktie att rusa med 10 procent i inledningshandeln. Tele2-aktien pendlade kring nollstrecket i öppningshandeln.

Com Hems aktieägare kommer att erhålla 37,02 kronor kontant och 1,0374 nya B-aktier i Tele2 för varje Com Hem-aktie.

Erbjudandet värderar Com Hem till 146,00 kronor per aktie, vilket innebär en premie på 15,9 procent. Jämfört med slutkursen den 9 januari hamnar kurspremien på närmare 12 procent.

Fusionen väntas ge synergieffekter på 900 miljoner kronor inom fem år.

Tele2:s och Com Hems största aktieägare Kinnevik har åtagit sig att rösta ja för fusionen, som måste godkännas av såväl aktieägare som berörda konkurrensmyndigheter.

Vd för det nya bolaget blir Com Hems nuvarande vd Anders Nilsson.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco