Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Com Hem står fast vid helårsguidning

2018-07-11 07:56

Kabeloperatören Com Hems rapport för årets andra kvartal kom in i strax under analytikernas förväntningar. Men bolaget står fast vid sitt ebitda-mål för 2018.

Com Hem står fast vid sin guidning för 2018 och på medellång sikt om att bolaget strävar efter att leverera en medelhög ensiffrig tillväxt i koncernens underliggande ebitda-resultat på helårsbasis.

"Vi förväntar oss att tillväxten till en större del kommer att komma från Com Hem-segmentet under 2018 eftersom vi fortsätter nödvändiga satsningarna för att vända Boxer", upprepar bolaget.

Com Hems förvärvade verksamhet Boxer hade en konsumentchurn, i procent av unika konsumentkunder, på 16,6 procent i det andra kvartalet, jämfört med 19,3 procent i det första kvartalet.

"Vi slutförde systemintegrationen av Boxer under kvartalet och förväntar oss att realisera de återstående synergierna under andra halvåret. Med detta sista steg i integrationen av Boxer har vi nu ett helt integrerat bolag med alla funktioner centraliserade för båda varumärkena", säger vd Anders Nilsson i rapporten.

Analytikernas snittestimat för 2018 ligger på en ökning i det underliggande ebitda-resultatet på 4,5 procent, enligt SME Direkt.

Bolaget står också fast vid att investeringarna väntas hamna inom intervallet 1,0-1,1 miljarder kronor årligen inklusive Boxer. Analytikernas snittestimat för capex-investeringarna ligger på 1,1 miljarder kronor för 2018, enligt SME Direkt.

Com Hem redovisade under onsdagsmorgonen ett underliggande ebitda-resultat på 758 miljoner kronor för det andra kvartalet. Analytikerna hade räknat med ett underliggande ebitda-resultat på 759 miljoner enligt SME Direkt.

Nettoomsättningen hamnade på 1.815 miljoner kronor, vilket kan jämföras med förväntade 1.829 miljoner.

Rörelseresultatet blev 214 miljoner kronor. Väntat där var 256 miljoner.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom