Corem köper i Nyfosa och Kungsleden – ”en kortfristig placering”

Fastighetsbolaget Corem har under september köpt aktier i sektorkollegorna Nyfosa och Kungsleden.
Corem köper i Nyfosa och Kungsleden – ”en kortfristig placering” - pengar-sedlar-700_binary_6961902.jpg

Det framgår av ägardatatjänsten Holdings senaste uppdatering.

Corem har under månaden köpt drygt 3,1 miljoner aktier i Nyfosa, en investering på runt 200 miljoner kronor. Posten motsvarar en ägarandel om 1,9 procent och gör Corem till Nyfosas trettonde största ägare. Corem hade inte några aktier i det Jens Engwall-ledda fastighetsbolaget sedan tidigare.

Investeringen i Kungsleden är mindre och omfattar 180.000 aktier, värda cirka 16 miljoner kronor.

Innehaven bekräftas av Corems finanschef Anna-Karin Hag.

“Vi har köpt aktierna som en kortfristig placering av vår kassa, eftersom vi gjorde en större transaktion i somras. Banken tar ju betalt för att du har pengar på kontot”, säger hon till Direkt.

Corem har nyligen sålt 30 fastigheter för totalt 4,2 miljarder kronor, enligt en affär som blev känd i början av juni i år.

Corem kontrolleras av finansmannen Rutger Arnhult som har lite över 40 procent i bolaget. Corems aktieportfölj innehåller innehav i sfärkollegan Klövern där Corem äger nästan 15 procent av aktierna.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.