Creades näst största ägare i First North-bolaget CAG

Ett fåtal större aktieägare i det First North-listade it-konsultbolaget CAG har sålt sammanlagt 496.000 aktier i till investmentbolaget Creades.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Transaktionen på motsvarande 7,6 procent av aktierna i bolaget innebär att Creades blir näst största ägare i CAG. Posten mäklades av Erik Penser Bank sent på måndagseftermiddagen och priset låg på 63 kronor per aktie, motsvarande drygt 31 miljoner för hela posten.

”Vi är väldigt glada att få välkomna Creades som ny storägare i CAG. Det är av stort värde att Bolaget får en långsiktig och värdeorienterad ägare med erfarenhet av att aktivt utveckla bolag”, säger Åsa Landen Ericsson, CAG:s vd, i pressmeddelandet.

CAG är verksamt inom systemutveckling, drift och förvaltning samt utbildning. Bolagets intäkter uppgick till 489 miljoner kronor under 2018 och rörelseresultatet landade på 32,7 miljoner kronor. Aktien listades på First North i december 2018.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets