Credit Suisse höjer riktkurs för Astra Zeneca

Läkemedelsbolaget Astra Zeneca får en höjd riktkurs av Credit Suisse efter sin rapport för det andra kvartalet.
Credit Suisse höjer riktkurs för Astra Zeneca - astra-zeneca-700_binary_6840022.jpg

Läkemedelsbolaget Astra Zeneca får en höjd riktkurs av Credit Suisse efter sin rapport för det andra kvartalet.

Det framgår av analyser publicerade efter att Astra Zeneca släppte sin delårsrapport för det andra kvartalet på torsdagen.

Credit Suisse höjer sin riktkurs för Astra med cirka 15 procent till 73 pund från tidigare 63:50 pund med en upprepad rekommendation om outperform. Riktkurshöjningen speglar ett högre resultat per aktie och de senaste marknadsrörelserna. Analyshuset ser en känslighet för studieresultat, men påpekar att Astra Zeneca har visat sig starka i sina lanseringar av nya läkemedel.

För helåret 2020 höjer Credit Suisse sitt estimat för produktförsäljningen med 636 miljoner dollar. Bakomliggande delar till det höjda estimatet är magsårsläkemedlet Nexium, lungcancerläkemedlet Tagrisso och samt ett flertal äldre läkemedel som var för sig utvecklades bättre under det första halvåret 2019 än vad Credit Suisse hade räknat med.

I en framåtblickande kommentar fram till 2023 ser Credit Suisse omkring 1 miljard dollar högre försäljning av Tagrisso än vad konsensus låg på före rapporten för det andra kvartalet. Här bidrar stark försäljning för Tagrisso utanför USA som mer än täcker upp för en förväntad inbromsning i USA på grund av hög patientpenetration.

Kepler Cheuvreux konstaterat att de är säkra på att Astra Zeneca efter sin rapport nu kommer att behöva mycket mindre intäkter från samarbeten för att infria sin prognos om ett resultat per aktie mellan 3,50-3,70 dollar för kärnverksamheten.

Astra Zeneca steg kraftigt efter sin rapport på torsdagens och stängde på 818:80 kronor i Stockholm.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets